RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Obučeni vatrogasci Dobrovoljnog društva Sandići

Demonstracijom spremnosti u Sandićima, zaključena je obuka 25 vatrogasaca – članova Dobrovoljnog društva „Sveti prorok Ilija“, koje će, od požara, ali i svih drugih elementarnih i prirodnih nepogoda, štititi desetak sela u istočnom dijelu Distrikta.

„Cijeli posao je vodilo resorno Odjeljenje brčanske Vlade jer je ocijenjeno da, formiranjem Dobrovoljnih vatrogasnih društava u naseljima Prutače, Bijela i Sandići, dobijamo puno na zaštiti ljudi i materijalnih dobara. Tim prije što, potpunim opremanjem ovih društava, dostižemo evropski prosjek od 5-7 minuta za izlazak na bilo koju lokaciju u Distriktu kako bismo gasili požar“, rekao je, u ime profesionalne Vatrogasne jedinice Brčko, rukovodilac Ljuban Ilić.

Stanovnici Sandića, ali i svih okolnih mjesta se, fomiranjem ovog društva, osjećaju puno sigurnije.

„Daj Bože da vatrogasci imaju što manje posla, no bar dva ili tri puta godišnje u prosjeku, ima potrebe za njihovom ozbiljnijom intervencijom u ovom području i to, ne samo u slučaju gašenja požara. Upravo stoga je značaj formiranja Društva veliki“, istakao je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Sveti prorok Ilija” Sandići”, Miodrag Bukvić.

Foto: http://www.rtvhit.com/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.