RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Započela usaglašavanja budžeta sa šefovima odjeljenja

Skupštinska Komisija za budžet započela je dodatna usaglašavanja sa šefovima odjeljenja brčanske Vlade kako bi njihovi budžetski zahtjevi ispoštovali Instrukciju gradonačelnika. Instrukcija precizira da nema povećanja izdataka za plate i materijalne troškove u ovom budžetu, već da osnov mora biti prošla godina

„Odjeljenja za stručne i admistrativne poslove, javnu sigurnost, zdravstvo i komunalne poslove s kojima smo imali sastanak uglavnom su ispoštovali prvi dio Instrukcije. Nema povećanja izdataka za plate, ali su uvećanja materijalnih troškova, u odnosu na prošlu godinu, prisutna. S obzirom na to, parlamentarna većina i sama Skupština, donijeće konačan stav“, rekao je predsjednik skupštinske Komisije za budžet, Halil Ljuca.

Početkom naredne sedmice Komisija će zaključiti analize sa odjeljenjima pa bi potom vladajuća većina trebala sve izanalizirati s ciljem umanjenja rashoda za oko 13 miliona maraka. Na taj način bi dugovna i potražna strana bile uravnoteženije, te budžet bio spreman za usvajanje.

Budžet za tekuću godinu bi, prema najavama, trebao biti usvojen do kraja maja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.