RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Predškolska ustanova “Evlad” priprema izložbu dječijih radova

Izložbom dječijih likovnih radova, brčanska predškolaska ustanova “Evlad” ove godine obilježit će 22. april Dan planete Zemlje.

Rukovodstvo i uposlenici ove ustanove, odlučili su da na najljepši mogući način obilježe taj dan, ali i da izložba bude prodajnog karaktera s dobrim ciljem.

Enver Tursunović, direktor ove ustanove, istakao je da će mini izložba radova 150 djece koja pohađaju ovu ustanovu, biti postavljena 24. aprila u prostorijama Ruždija medrese, te da će djeca posjetiteljima prezentovati svoje radove.

“Pozivamo sve zainteresirane da dođu na našu izložbu, da pogledaju dječije radove i na kraju da možda kupe neki od njih. Jer od prihoda koje ćemo ostvariti prodajom tih radova želimo da obagatimo fond dječijih igračaka u našoj predškolskoj ustanovi”, dodao je Tursunović.

evlad 5

evlad 1

evlad 4

Glavni odgajatelj u predškolskoj ustanovi “Evlad”, Edita Mehikić istakla je da će na izložbi biti izloženo više radova svakog djeteta.

“Djeca su jako kreativna  baš u ovom uzrastu u kojem se sad nalaze, između treće i sedme godine života, tako da nam je jako teško bilo da odvojimo samo po jedan rad. Na naš poticaj su slikali i crtali različitim tehnikama, i to svoju porodicu, svoje okruženje, svijet oko sebe onako kako ga oni vide. Djeca se najlakše izraze putem likovnog stvaralaštva”, istakla je Mehikić.

Ona je naglasila, da je ideja za kupovinu novih igračaka od prodaje radova bila djeci itekako podstrek da ih naprave.

“Posebno ova naša predškolska djeca vole da se igraju sa lego kockicama. Iako ih imamo jako puno, oni su htjeli još jer im uvijek nedostaje još nešto. Tako da želimo da kupimo najviše tih kockica ali i slikovnica”, dodala je Mehikić.

evlad 8

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.