RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Štrajk fudbalera brčanskog „Jedinstva“

Sportski novinar “Radio Brčko Distrikta BiH” došao je na Gradski stadion da od trenera FK „Jedinstvo“ Ratka Nikolića dobije izjavu o utakmici koju će igrati Brčaci u Bijeljini sa FK „Slogom Junajted“. Iako je bilo vrijeme treninga zatekao je samo trenera i na pitanje gdje su igrači trener Nikolić je rekao:

„Došao sam na trening u 17 časova. Prije ovog zakazanog termina igrači su došli i saopštili mi svoj stav da neće više trenirati dok im se ne izmire obaveze od strane kluba, a to je dio prve plate i kompletna druga plata. Rekli su da do daljnjeg neće da treniraju niti će da igraju utakmice dok im se ne izmire obaveze. Za klub je najgore kada ekipa ne trenira. Da tako kažem žargonski, oni štrajkuju. To bode oči i može da dođe do raznoraznih priča. Ja sam, kao trener, uz svoje igrače. Mislim da se možemo ubaciti u borbu za prvo mjesto kako sada igramo jer smo u prva četiri kola uzeli 10 bodova, postigli 13 golova, primili 2 što je jako veliki uspjeh i gore smo pri vrhu, borimo se. Ovo što se desilo ne znam kakav će imati uticaj .To je na ljudima iz uprave da brzo riješe situaciju.“ rekao je trener Nikolić.

Stjepan Bogutovac

Foto: Arhiva

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.