RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Željezničar – Brčanka 64 : 58

U 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine košarkašice Brčanke su gostovale u Sarajevu kod Željezničara. Bila je ovo utakmica za međusobni prestiž na tablici. Prvi i treći period su Brčanke izgubile za koš, a četvrti su dobile sa četiri poena više. No, bilo je ovo premalo da se pri kraju Sarajke sustignu i prestignu.

Konačan rezultat je 64 : 58 za ekipu Željezničar.

Rezultat po periodima: 15 : 13, 18 : 12, 15 : 14, 15 : 19.

U Sarajevu su igrale i koševe postigle za ekipu iz Brčkog: Kajtaz 19, Lević 16, Bužanin 11, Ilić 6, Mihmić, Kurtalić i Livadić po 2, Avdić, Pomaković, Tursunović. 

Košarka ž 001 (11)-1024U 20. kolu ekipu trenera profesora Šemsudina Ahmetbašića, čeka novo iskušenje u nedjelju u dvorani Tehničko školskog centra u 16 sati ogled Brčanke i Rudar Sporta iz Ugljevika. Derbi susjeda i još jedna utakmica za prestiž na tablici. Sada po 22 boda na tablici imaju sedmi Željezničar, osma Brčanka i deveti Rudar Sport. Zato Brčanke očekuju pomoć navijača.
Košarka ž 001 (16)-1024Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.