RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Тужилаштво покренуло истрагу против градоначелника Синише Милића

Због распоређивања прим. др Анђе Николић на мјесто шефа Пододјељења за јавно здравство брчанско Тужилаштво прије четири дана поднијело је захтјев за провођење истраге против градоначелника Синише Милића.

У захтјеву за достављање информација и документације који је потписао тужилац брчанског Тужилаштва Паво Радош од Кабинета градоначелника тражи се податак на основу чега је донесено рјешење о трајном распоређивању др Николић на поменуто мјесто.

Истог дана тужилац  Паво Радош од Скупштине Брчко дистрикта затражио је информацију како је  тренутно регулисан радни однос Синише Милића, као запосленика Стручне службе Скупштине Брчко дистрикта БиХ с обзиром да тренутно обавља дужност градоначелника Брчко дистрикта БиХ.

Коментаришући ове захтјеве тужиоца Радоша, градоначелник Милић нам је рекао  да је уставно и законско право свакога да поднесе пријаву уколико сматра да подтоји повреда закона.

„ Одговорно тврдим да је ријеч о злоупотреби тог  права с циљем дискредитације и  дестабилизације мојих настојања да се у Брчком обезбједи владавина права, а спријече злонамјерни који путем уцјена желе да остваре материјалну корист. Не желим да вјерујем да је експресна реакција Тужилаштва,  по тим пријавама мотивисана покушајем прикривања крупних криминалних радњи као и мојим залагањем да се питање избора члана Високог судског и тужилачког савјета из Брчког ријеши без политичких притисака“ каже се у писаној изјави коју је градоначелник Милић дао  за радио Брчко .

Он је закључио да ће се још одлучније наставити да бори против оних који блокирају развој дистрикта, користећи своје позиције за криминал и лично богаћење.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.