RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Deset milijuna eura za objekte zaobilaznice oko Brčkog

Nakon zimske faze mirovanja, radovi na izgradnji zaobilaznice oko Brčkog nastavljeni su nedavno izvođenjem operativno-građevinskih zahvata na izgradnji betonskih konstrukcija dva najveća mosta trase zaobilaznice.

Ravnatelj JP “Putevi Brčko” Miroslav Miškić kaže da je u fokusu gradnje most Blizna, dug 290 metara i visok 15 metara, kao i most Pruga u Brki koji će se gradiit u dužini od 330 metara. Ono što trenutno koči radove na ovom mostu su strujni dalekovodi koje hitno treba izmjestiti.

“Za izgradnju mosta Pruga morat ćemo izmjestiti privremeno kružni prijelaz u dijelu oko trgovačkog centra Fis kako bismo ubrzali radove i na taj način oslobodili osamdeset posto trase u dužini mosta. Sve vrijeme se vrše pripreme za dva tamponska sloja, jedan od 20 cm i drugi (cementna stabilizacija) od 15 cm”, pojašnjava Miškić dodajući da su u tijeku pripreme materijala koji narednog mjeseca stiže na trasu.

Od planiranih 28,5 milijuna eura kolika je vrijednost zaobilaznice, za ove konstrukcije, uz predviđene raskrsnice i kružne tokove, izdvojeno je između osam i deset milijuna eura.

Kada su u pitanju ostale aktivnosti, Miškić najavaljuje nastavak rekonstrukcije i sanacije sedam brčanskih ulica.

S obzirom da su u posljednje vrijeme sve više učestalije pritužbe građana u vezi nepropisnog parkiranja na nedozvoljenim površinama, Miškić kaže da je njihova nadležnost samo u okvirima označenih mjesta, te da je za rješavanje ovog pitanja potrebno ići ka izmjenama Zakona o komunalnim djelatnostima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.