RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Уругвајци ће ускоро моћи слободно куповати марихуану у апотекама

crazy hippie angry expression

Уругвај ће у јулу постати прва земља у којој ће марихуану бити могуће слободно купити у апотекама.

Купци ће се морати уписати у национални регистар, а цијена грама марихуане ће прерачунато износити око двије марке. Марихуану ће у апотекама моћи куповати само уругвајски држављани и то, максимално 40 грама мјесечно.

У апотекама ће бити продавана марихуана узгојена под контролом државних тијела.

Прије почетка слободне продаје марихуане у апотекама власти планирају провести јавноздравствену кампању о посљедицама њене конзумације.

Подсјетимо да је ова јужноамеричка држава усвојила у децембру 2013. контроверзни закон којим се допушта три начина приступа канабису: узгој код куће за личну употребу, припадност клубу канабиса ради садње у задрузи и куповина марихуане коју производе приватне фирме.

Уругвај, прва земља која је легализирала производњу, дистрибуцију и потрошњу марихуане, остварила је прошле године и музеј посвећен тој биљци како би, устврдили су тада у музеју, “повезао људе који воле природу, умјетност и науку”.

Извор: http://www.klix.ba

Фото: Freepik 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.