RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Sjednica brčanskog Parlamenta pomjerena za sedam dana

Brčanski Parlament, desetu redovnu sjednicu, čije je održavanje bilo najavljeno za sutra, pomjeriće za sedam dana, odnosno biće održana 18. aprila.

„Razlog za prolongiranje leži u činjenici da je kompletna skupštinska Komisija za evropske integracije pozvana na vrlo važnu sjednicu na kojoj će, osim visokih evropskih dužnosnika biti i predstavnici parlamenata počev od entitetskih do državnog nivoa, a koja će se održati sutra u Tešnju. Osim, po ovoj osnovi, najavljenog izostanka pet zastupnika, imali smo u vidu i da slijede blagdani usljed čega je nekoliko zastupnika već preuzelo neodložne obaveze“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić.

Činjenica pomijeranja sjednice Parlamenta neće izazvati povredu Poslovnika jer će dvije sjednice, tokom ovog mjeseca, biti održane.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.