RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Intenzivirano usaglašavanje budžeta za tekuću godinu

Vladajuća većina u Brčkom, gotovo svakodnevno, se sastaje kako bi usaglasili, te za konačno usvajanje pripremili budžet Distrikta za tekuću godinu.

Kontinuiranim razgovorima Skupštinska komisija za budžet, te parlamentarna većina pokušavaju usaglasiti sve detalje budžeta odnosno uravnotežiti dugovnu i potražnu stranu kako bi budžet za ovu godinu, čim prije, bio spreman za usvajanje.

„Ključna stvar je ispoštovati datu Instrukciju po kojoj izdvajanja za plate kao i materijalni troškovi moraju biti na nivou prošle godine. U ovom kontekstu pomoćiće i, na Vladi usvojeno, ostvarenje budžeta za 2016. godinu. Ipak, u ovom momentu teško je reći koliko novca sa potražne strane budžeta treba prebaciti na dugovnu, no vjerujem da će i to vrlo brzo biti precizirano“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta, Esed Kadrić.

On je naglasio da nije lako precizirati datum kada će budžet za tekuću godinu biti usvojen, no svi iz vlasti, rekao je, “čine maksimum da se to desi do konca maja mjeseca”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.