RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zajednički raditi na jačanju saradnje Brčkog i Gunje

Predsjednik Stranke demokratske akcije Hrvatske, Mirsad Srebreniković, zajedno sa svojim kolegama iz Gunje, razgovarao je sa čelnikom ovdašnjeg SDA, predsjednikom Parlamenta Distrikta Esedom Kadrićem, kao i članovima brčanske Vlade iz redova ove stranke, na temu jačanja političke ali i ekonomsko- privredne saradnje dvije države odnosno dva pogranična područja.

„Čast mi je da sam sa delegacijom na čijem je čelu predsjednik SDA Hrvatske, ali koju su činili i naši prijatelji iz susjedne Gunje, mogao razmijeniti mišljenja o predstojećim lokalnim izborima, te čuti njihova nastojanja da nakon maja, prvi put u Republici Hrvatskoj, načelnik jedne opštine, u ovom slučaju Gunje, bude čovjek iz SDA. Osim toga utvrdili smo sa zamjenikom načelnika opštine Gunja, na neki način prioritete i oblasti u prekograničnoj saradnji, u kojima bi Brčko moglo i trebalo pomoći ovoj susjednoj općini“, rekao je lider ove stranke u Distriktu i predsjednik brčanskog Parlamenta, Esed Kadrić.

Sastanak je bio obostrano koristan, zajednička je konstatacija aktera.

„Veoma je važno da smo sa domaćinima razmijenili iskustva o predizbornoj kampanji i samim izborima jer nas izbori očekuju narednog mjeseca“, rekao je predsjednik SDA Hrvatske, Mirsad Srebreniković, dok je zamjenik načelnika opštine Gunja, Mirsad Demirović, iskazao zadovoljstvo spremnosću na zajedničke projekte prekogranične saradnje Brčkog i Gunje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.