RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHRegion

U poslednjih desetak dana zbog selfia stradalo petoro mladih

Selfie with mobile smart phone Isolated on white background

Smrtno opasna dječja igra penjanja na vlakove, pa i one u pokretu, očito je zavladala cijelim Balkanom, gdje je na taj način unazad svega deset dana petero mladih teško stradalo, od kojih je jedno i podleglo.

Petnaestogodišni dječak, koji se 7. travnja popeo na vagon cisternu zbog selfia, nakon čega je doživio jak strujni udar, preminuo je jučer u Ugentnom centru u Skoplju, priopćio je MUP.

Maloljetni 15-godišnji dječak iz Skoplja se htio napraviti važan pred svojom dvije godine mlađom prijateljicom. Oni su, kako je priopćila policija, kobnog dana, oko 19 sati, došli u depo Makedonskih železica. Dječak se tu popeo na vagon-cisternu u želji da ga njegova 13-godišnja prijateljica fotografira. Dječak se previše približio električnom kablu koji je bio pod visokim naponom, pa je doživio jak strujni udar, prenosi Pogled.ba

Zaposleni u depou odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je dječaka odnijela u Urgentni centar, gdje je zbog teških ozljeda i opeklina po tijelu, mališan deset dana kasnije preminuo.

Gotovo na istovjetan način i na istom mjestu, u depou Makedonske željeznice, struja je spržila još dvojicu maloljetnika koji su htjeli slikati se na vagonu. Nesreća se, kako je priopćio MUP, dogodila u petak 14. travnja. Prvi slučaj se dogodio u 15.50 sati. Struja je tada udarila 14-godišnjeg dječaka, a nekoliko sati kasnije, u 19:05 sati, struja visokog napona je umalo usmrtila petnaestogodišnjaka.

Obojica su s teškim ozljedama bili prenijeti u Urgentni centar, gdje su zadržani na liječenju. 

Također, kako smo pisali, 9. travnja oko 19.40 sati, Lana ( 18) i Erol (17) iz Banje Luke teško su ozlijeđeni na vlaku u mjestu Trnopolje kod Prijedora, gdje su taj dan slavili rođendan. Zajedno su se popeli na vagon i zagrljeni fotografirali, a onda su doživjeli strujni udar. 

Izvor: http://www.vecernji.ba

Foto: Freepik

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.