RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Atletski klub “Cross Brčko” osvojio dva zlata na Prvenstvu BiH

Sofija Krajšumović prva na 100m

Zlatne medalje su osvojile Sofija Krajšumović u sprintu na 100 m s vremenom 13,16, a u štafeti 4 x 100 m prve su bile: Dajana Mitrović, Tea Knebl, Mihajla Tufekčić i Sofija Krajšumović u vremenu 54,83.Cross stafeta u ZeniciAtletski klub Cross iz Brčkog nastupio je na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za dječake i djevojčice. Prvenstvo je održano na Atletskom stadionu „Kamberović Polje“ u Zenici u organizaciji Atletskog kluba „Zenica 1948.“ Takmičarke i takmičari iz Brčkog su nastupili u više disciplina. Pored zlatnih djevojčica, u trci na 2.000 m Mlađan Samardžić je u vremenu 6:14,09 stigao drugi, no trčao je van konkurencije.

Ohrabruju rezultati u grupnoj fazi na 300 m djevojčica plasmanom na drugo mjesto Dajane Mitrović sa vremenom 52,57 koja je u ukupnom plasmanu bila deveta i Mihaele Tufekčić koja je također bila druga u svojoj grupi sa vremenom 48,35, a u ukupnom plasmanu je peta.

U skoku u dalj Tea Knebl je sa 4,31 m osvojila peto mjesto, a u bacanju koplja Ajla Krajnović je bila četvrta, a četvrta je bila u brzom hodanju 2.000 m Melanija Mihajlović sa vremenom 16:36,13.Cross u ZeniciTreneri Davor Todorović, Đorđe Samardžić i Dragiša Janković su zadovoljni postignutim rezultatima tim više jer su za neke atletičarke bili ovo prvi nastupi, a i sezona je tek počela pa se nadaju novim uspjesima.

Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.