RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zastupnici i o stanju u JP “Komunalno” Brčko

Kako je zbog minulih praznika jedno zasjedanje Parlamenta prolongirano za sedam dana, a prema Poslovniku, tokom mjeseca, moraju biti održana bar dva redovna, danas su predsjednici Klubova zastupnika na pripremnom zastanku usaglasili dnevni red za narednu redovnu sjednicu koja će biti održana iduće srijede.

Među potencijalnih 40-tak tačaka, u dnevnom redu će se naći Zakon o mladima u drugom čitanju koji će ovoj populaciji omogućiti da institucijalno aktivne djeluje u kreiranju svih pitanja na području Distrikta.

„Izuzetno je važno da je pred Parlamentom i Zakon o investicionim fondovima čime odgovaramo na obaveze BiH na putu ka EU. Takođe ćemo Izvještaj o poslovanju JP “Komunalno Brčko” za period 2008 – 2016 izanalizirati situciju u kojoj se nalazi ovo preduzeće. Tim prije, jer aktuelni Upravni odbor, tvrdi da je finansijsko stanje u ovom kolektivu veoma kompleksno“, rekao je predsjednik Skupštine, Esed Kadrić.

Među četrdesetak tačaka, zastupnici će razmatrati i Izmjene i dopune Statuta JP “Luka Brčko”, te Izvještaj o finansijskom poslovanju JP “Radio Brčko” za minulu godinu. Tu je i nekoliko Odluka o javnom interesu, kao i Revizorskih izvještaja o radu službi i javnih institucija Distrikta za 2015. godinu. Očekuje se da, do zasjedanja, Vlada Izanalizira i na usvajanje Parlamentu dostavi, Plan mjera za prevazilaženje stanja u  zdravstvu Distrikta, koji je sačinio ekspertski tim predvođen ljudima iz resornog Vladinog odjeljenja i JZU “Zdravstveni centar Brčko”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.