RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ambasadorica Indonezije Amelia Ahmad Yani posjetila Distrikt

U prvoj zvaničnoj posjeti Brčko distriktu BiH danas je boravila ambasadorica Indonezije u Bosni i Hercegovini, Njena ekselencija, Amelia Ahmad Yani.

Razlog njene posjete Distriktu je predstojeći Sarajevo biznis forum na kojem je veliko učešće uzela Republika Indonezija, a gdje će biti posebna sesija između privrednika BiH i Indonezije, na kojoj, kako je istakla ambasadorica Yani, žele vidjeti i privrednike iz Brčkog sa kojima se nadaju dobroj kooperaciji.

Ovom prilikom, ambasadorica Yani je sa predstavnicima brčanske vlasti i brčanskih privrednika, održala radni sastanak, na kojem su već određene neke smjernice vezano za sastanke privrednika iz Brčkog i Indonezije, a za koje se nada da će dati pozitivne rezultate, odnosno da će biti investiranja i razmjene dobara između Indonezije i Brčko distrikta.

“Cilj i ideja ovog sastanka su da unaprijedimo saradnju između privrednika Brčko distrikta BiH i privrednika Indonezije, prije svega kroz predstojeći Sarajevo biznis forum na kojem će biti značajna posjeta indonezijskih privrednika. Ambasadorica će danas posjetiti Bimal, firmu “Malagić”i Bosnaplod, i samim tim su već otprilike usmjerene oblasti privrede sa kojima žele surađivati. Također su zainteresovani za saradnju na području trgovine sa palminim i suncokretovim uljem”, istakao je Damir Bulčević, glavni koordinator brčanske Vlade.

Ambasadorica Yani naglasila je, da će osim dosadašnje saradnje u oblasti namjenske i prehrambene industrije, buduća saradnja u oblastima ostalih industrija između Indonezije i BiH zavisiti o izlaganju potpredsjednika Indonezije Muhameda Jusufa Kala, odnosno od toga šta, privrednici BiH  mogu ponuditi ndonežanskim privrednicima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.