RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Peti sajam trešnje “Šatorovići 2017” od srijede do nedelje

Međunarodni sajam trešnje «Šatorovići 2017» započeće pratećim manifestacijama za dva dana odnosno 17. maja.

Naime, u srijedu će biti upriličena stručna debata odnosno okrugli sto na temu «Jačanje poljoprivrede s akcentom na voćarstvo, te nivo podsticanja poljoprivredne proizvodnje, prednosti i nedostaci na području Distrikta».

Na sam dan otvaranja Sajma, u petak 19. maja, eksperti sa fakulteta u Sarajevu i Banja Luci, govoriće o dostignućima u voćarskoj proizvodnji na temu «Komparativne prednosti BiH i regiona – izvoz u zemlje EU».

«Na ovogodišnjem, petom Sajmu trešnje u Šatorovićima, očekujemo više od 80 izlagača iz cijele BiH, ali i nekoliko njih iz susjednih zemalja. Izlagači će imati mogućnost, svoje proizvode, pokazati na više od 1.000 metara kvadratih sajamskog prostora. Svi štandovi su izlagačima dati na kortištenje besplatno. Sam ulaz na Sajam svih dana njegovog trajanja, odnosno od 19. do 22. maja, je besplatan,” rekao je, u ime Organizacionog odbora, Fuad Karahasanović.

Prema riječima predsjednika MZ Šatorovići, Muhameda Hodžića, sve se dešava uz pomoć brčanske Vlade i u tehničkoj organizaciji MZ Šatorović koja će u subotu i nedelju upriličiti tradicionalno veselje, veče folklora i noć učača Kur ana,

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.