RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Kriteriji za dodjelu boračkih stanova u roku od 30 dana

Kriteriji za dodjelu 25 stanova u zgradi namjenjenoj boračkim populacijama ARBIH i HVO sa područija Distrikta, biće, između dvije komponente, te uz pomoć ovdašnje i federalne Vlade, usaglašeni u narednih mjesec dana.

«Ono što je sigurno pravo apliciranja ima će svi pripadnici obje vojne komponente, a prvi eliminatorni kriteriji će biti eventualno ranije korištenje donacija u sveri stambenog zbrinjavanja. Zvanične razgovore na ovu temi, kao i o broju stambenih jedinica koje će pripasti jednoj ili drugoj vojnoj komponenti, još uvjek nismo započeli. No, vjerujem da će mo taj dio sasvim okončati i kriterije utvrditi, u narednih mjesec dana», rekao je u ime Kordinacije boračkih organizacija ARBIH Avdija Banda.

S izrečenim konstatacijama, uz opasku, kako vjeruje da će kriteriji i raspodjela biti dogovoreni na zadovoljsvo svih, slaže se, u ime boračkih udruga proisteklih iz 108 Pješačke HVO brigade Ravne Brčko i Ivo Anđelović.

Inače, sama zgrada, biće u potpunosti završena vrlo brzo, odnosno daleko prije konca devetog mjeseca, koji je označen kao krajnji rok okončanja radova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.