RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradski sat u Brčkom do kraja godine

U Brčkom bi do kraja godine, u neposrednoj blizini mjesta gdje je i ranije stajao, trebao biti postavljen Gradski sat.

Projekat postavljanja sata se trebao realizovati početkom ove godine, ali potrebne saglasnosti još uvijek nisu prikupljene i nije obezbijeđeno odobrenje za građenje.

“Projekat postoji, lokacijski uslovi postoje, sredstva su obezbijeđena. Tek kada dobijemo odobrenje za građenje raspisat ćemo konkurs za izvođaća radova i mi se nadamo da ćemo do kraja godine dobiti sve potrebne saglasnosti za izgradnju. Trenutno na raspolaganju imam imamo oko 25 hiljada KM” izjavio je šef Sektora za održavanje u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom brčanske Vlade Goran Kovačević.

Gradski sat neće ličiti na sat kakvog naši stariji sugrađani pamte.

“Što se tiče izgleda sata, Kancelarija za upravljanje jevnom imovinom je raspisala konkurs za idejno rješenje, bilo je ponuđeno nekoliko varijanti izgleda sata, komisija je jedno odabrala i smatramo da je izabrano rješenje primjereno i da će svojim izgledom i dizajnom odgovarati duhu vremena”, dodao je Kovačević.

Da li će Gradski sat do kraja godine biti postavljen u centru grada zavisi od izbora ponuđaća radova, ali iz Kancelarije za upravljanje javnom imovinom poručuju da za sada ne vide razloge i eventualne smetnje koje bi to mogle spriječiti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.