RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Mjesnoj zajednici Brod potrebna ambulanta

S obzirom na veliki broj stanovnika u mjesnoj zajednici Brod koju okružuju također gusto naseljena područja Stari Rasadnik i Lipovac, a gdje živi i mnogo starijih osoba, ukazala se potreba izgradnje zajedničke ambulante sa sjedištem u Brodu.  Prema riječima Mehmeda Osmića, predsjednika ove mjesne zajednice plan je da se ovaj prijedlog uputi predstavnicima vlasti s ciljem uvrštavanja u naredni proračun. U međuvremenu, na lokaciji gdje bi trebala biti ambulanta, točnije na ulazu u naselje na regionalnom putu Malezijske ceste Cerik – Brčko gradit će se spomen – obilježje palim borcima Armije RBiH.

„ Vrijednost spomenika je oko 340.000 maraka. Imamo lokacijsku dozvolu i idejno rješenje projekta za njegovu izgradnju, koja bi trebala biti završena do 2018. godine“, potvrdio je Osmić, dodajući da je istim prijedlogom obuhvaćena i zgrada mjesne zajednice, koja treba rekonstrukciju i veća ulaganja.

 U Brodu su zadovoljni kanalizacijskom i vodovodnom mrežom, osim za nekoliko kuća u Starom Brodu što bi trebalo biti riješeno do kraja ove godine. Od ostalih infrastrukturnih projekata Osmić je naveo rekonstrukciju dvije centralne ulice u dužini od oko 700 metara, te nastavak izgradnje igrališta, kome još nedostaju tribine, kupatila, te priključak električne energije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.