RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Skupštinska komisija za borbu protiv korupcije o “Arizoni”

Komisija za borbu protiv korupcije brčanskog Parlamenta, razmatrala stanje sa dodjelom podsticaja za razvoj proizvodnje, od strane Odjeljenja za poljoprivredu Vlade Distrikta, te aktuelnu situaciju u vezi sa zakupom zemljišta na obuhvatu tržnice «Arizona», i potpisanim ugovorima.

«Sigurno da ove teme, koje je u ime građana, na komisiju kandidovao zastupnik Peja Mendeš, od nas traži maksimalnu ozbiljnost, tim prije jer su i neki članovi brčanske Vlade, dali jasno naslutiti da postoji osnov za dodatnu analizu radnji, po temelju Ugovora o otkupu, odnosno davanju u zakup zemljišta u obuhvatu tržnice «Arizona» i to na relaciji Vlada Distrikta, “Ital Projekt- firma Santovac». Upravo stoga ćemo na naredni sastak komisje pozvati sve relevantne od Koordinacionog tjela za provedbu ugovora, do nadležnih iz svih struktura brčanske vlasti», rekao je predsjednik Komisije Adem Ribić.

Tokom sjednice neki od članova komisije su navode, predstavnika izvršne vlasti, primili k znanju, samo kao «jedan pogled na Arizonu».

«Ako su tačni prezentirani stavovi predstavnika izvršne vlasti, onda je stanje veoma ozbiljno. No, uvjeren sam da mnogi navodi nisu tačni, jer u protivnom za minulih 20 godina, već bi reagovale nadležne institucije. Svako, sve valja još jednom ispitati», istako je član komisije i dopredsjednik Skupštine Distrikta Ivica Filipović.

Naredna sjednica Komisije, zaključeno je, biće održana iduće sedmice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.