RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Sajam privrede od 16. do 18. novembra na novoj lokaciji u Grčici

U organizaciji brčanske Privredne komore, a uz podršku Vlade Brčko distritka BiH, 16. Međunarodni sajam privrede u Brčkom bit će održan u periodu od 16. do 18. novembra tekuće godine.

Nova lokacija održavanja sajma je prostor bivšeg objekta Tropik centra u naselju Grčica, sa 4.800 unutrašnjeg i 6.000 kvadrata vanjskog prostora.

Niko Babić

„Odlučili smo da zatvoreni sajamski prostor bude po cijeni od 80 maraka po kvadratu za potpuno uređeni štand, poluopremljeni 60, a 50 maraka kvadrat neopremljenog prostora. Kvadrat vanjskog prostora je 30 maraka. Izlagači koji budu trebali više prostora imaće popust koji će ići do maksimalno 50 posto “, istakao je Niko Babić, predsjednik Privredne komore.

Prema njegovim riječima, trenutno se vrše aktivnosti obavještavanja i ugovoranja učesnika sajma, a očekuju se izlagači iz različitih djelatnosti, kako domaći, tako i iz susjednih država i inostranstva.

Kako je dodao, postoji mogućnost da će se ove godine posjetiocima naplaćivati i ulaz u sajam, kao što se radi na svim ozbiljnim sajamskim manifestacijama.

I ove godine pokrovitelj Sajma privrede je Vlada Brčko distrikta BiH koja je, za organizaciju i održavanje ove manifestacije, izdvojila grant od 80.000 maraka.

Još je dodao da, ukoliko izlagači budu zainteresovani, postoji mogućnost da se održavanje sajma produži za još jedan dan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.