RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Prijem za brčanske mališane kod gradonačelnika povodom “Dječije nedjelje”

Povodom obilježavanja “Dječije nedjelje”, gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić,  danas je upriličio prijem 15 djece iz brčanskih osnovnih škola i vrtića “Naša djeca”.

Prilikom prijema u Vijećnici, gradonačelnik Milić je, razgovarajući sa petnaestoro djece iz škola i obdaništa, kazao da Brčko Distrikt kroz programe radi na razvoju brige za unapređenje prava djeteta.

Za ove najmene iz budžeta Brčko Distrita na godišnjem nivou se izdavaja oko 14 miliona KM, a radi se o izdacima za dječiji doplatak, materinski dodatak i podrška za porodilje.

“Brčko Distrikta ima Radnu grupu koja radi na unapređenju prava djeteta i mislim da se u tom pogledu po pozitivnim pomacima izdavajamo u odnosu na druge sredine u Bosni i Hercegovini”, poručio je Milić.

Kroz ovogodišnji budžet izdvojena su značajna sredstva za obrazovanje kroz rekonstrukciju i izgradnju novih školskih objekata. Za ovu vrstu aktivnosti planirano je oko dva miliona maraka.

“U Dokumentu budžeta za narednu godinu planirana su sredstva za izradu prostorno- planske dokumentacije za obdaništa u Srpskoj Varoši i Klancu”, kazao je Milić i dodao da postoji i donacija Republike Srbije za izgradnju još jednog obdaništa.

Sem gradonačelnika Milića, prijemu je prisustvovala i Mara Matkić, šefica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.