RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Догађаји у Каталонији екскурзије преусмјерили на друге дестинације

Због политичких превирања у Каталонији, брчански средњошколци ове године неће путовати на матуралну екскурзију у ту шпанску покрајину која је више од једне деценије била незаобилазна дестинација брчанских матураната, заједнички је став просвјетних власти, родитеља и туроператера у Брчком.

Шеф Пододјељења за средње образовање у брчанској Влади Славољуб Башић рекао нам је да су екскурзије дио годишњих наставних планова и могу се изводити почетком или на крају школске године.

„Свима нам је приоритетна безбједност ученика који иду на екскурзију. Због тога ћемо сугерисати ученицима, родитељима, школским одборима и менаџментима школа да екскурзију организују на неку другу дестинацију, а не у Шпанију“, истакао је Башић.

Велибор Бабић, власник једне брчанске туристичке агенције рекао је да су отказали све аранжмане у Шпанији истовремено нудећи одлазак на екскурзију у Грчку.
“Безбједност дјеце је најважнија и због тога смо након ових дешавања понудили нове дестинације. За ђаке четири брчанске средње школе екскурзију нудимо у Грчкој и Италији”, нагласио је Бабић.

Предсједник Савјета родитеља у Економској школи Никица Петровић рекао је да су се они у овој образовној институцији већ прије дешавања у Шпанији договорили да матуранти на прољеће иду у Италију на екскурзију.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.