RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U akciji “RAZBIJAČ” pronađeno i oduzeto više od 1,5 kilograma marihuane

Nakon planskih aktivnosti koje su, između ostalog, predrazumijevale prikupljanje informacija i dokaza usmjerenih na suzbijanje rasturanja narkotičkih sredstava na području Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH je tokom jučerašnjeg dana  provela završne radnje na realizaciji policijske akcije kodnog naziva ¨RAZBIJAȨ.

Aktivnosti su provedene u skladu sa naredbom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, u sklopu kojih su, policijski službenici u ulici R.Dž. Čauševića, locirali lice sa inicijalima A.T. rođen 1991. godine sa područja Brčkog i nad njim i njegovim vozilom izvršili pretres.

Prilikom preduzimanja operativno-taktičkih radnji, prema navedenom licu, isti je u namjeri da spriječi službeno lice u obavljanju službene radnje i da se udalji sa mjesta gdje je bio zaustavljen, svojim vozilom Golf II udario je u službeno vozilo Policije i tom prilikom je došlo do povređivanja policijskih službenika koji su zadobili lake tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

 

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika, a protiv istog će biti podnesen izvještaj Tužilaštva Brčko distrikta BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Sprečavanje službenog lica u obavljanju službene radnje” iz člana 352. stav 3. KZ Brčko distrikta BiH.

Provodeći dalje radnje u ovoj akciji, policijski službenici su izvršili pretres kuće i dvorišta koji imenovani koristi u ulici Rajfeta Ahmetbašića gdje je tokom pretresa, pronađeno  i oduzeto: više od 1,5 kilograma biljne materije koja svojih izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu” (koja je bila u 3 veća paketa oblijpljena selotejp trakom), te digitalna vaga i  mobilni telefon. Izvršenim preliminarnim vještačenjem biljne materije utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi „marihuna”.

U ovoj akciji u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedena su tri lica, gdje je nakon kriminalističke obrade lišeno slobode lice sa inicijalima A.T., rođen 1991. godine sa područja Brčkog.

Policija Brčko distrikta BiH, će tokom današnjeg dana imenovanog predati Tužilaštvu Brčko distritka BiH uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima  “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. i “Sprečavanje službenog lica u obavljanju službene radnje” iz člana 352. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, radi daljeg procesuiranja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.