RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Članovi porodica četiri ubijene Srpkinje ogorčeni radom tužilaštava i sudova

Članovi porodica četiri Srpkinje iz Špionice u opštini Srebrenik koje su ubijene prije 23 godine i čija tijela još nisu pronađena nezadovoljni su i ogorčeni radom svih institucija koje se bave traženjem nestalih, kao i zbog toga što počinioci ovog zločina još nisu kažnjeni.

Članovi porodica srpskih civilnih žrtava rata Stoje Bogdanović, Milke Bogdanović, Mare Jović i Smilje Gajić danas obilježavaju 23 godine od zvjerskog ubistva ovih žena, a nemaju gdje da prisluže svijeće i polože cvijeće, saopšteno je iz Udruženja porodica srpskih nestalih i poginulih boraca i civila rata iz Brčkog.

Članovi porodica kažu da su nezadovoljni i ogorčeni radom Tužilaštva Brčko distrikta, brčanskog Osnovnog suda, Tužilaštva BiH, Instituta za traženje nestalih BiH i svih drugih institucija koje se bave traženjem nestalih.

Oni poručuju da neće prestati da traže svoje majke i sestre, ali će dalje traženje preuzeti u svoje ruke jer su izgubili povjerenje u institucije BiH.

Pero Kovačević

“Podsjećamo, za njihovo ubistvo je okrivljen Pero Kovačević, protiv kojeg je vođen postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta, koji je nakon oslobađajuće presude, pobjegao u Hrvatsku, da bi nakon osam godina bio uhapšen prema potjernici i ponovo mu je suđeno pred Apelacionim sudom u Brčkom, nakon čega je oslobođen”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: http://www.srna.rs/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.