RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neophodno realnije planiranje kapitalnog budžeta

Preduslovi za dinamičniju realizaciju kapitalnog budžeta od strane odjeljenja brčanske Vlade, moraju ići najmanje u četiri pravca koja se tiču poboljšanja tehničkih, ali i kadrovskih uslova rada samih odjeljenja. Ovo je temeljni zaključak do koga je, u prvoj fazi rada, stigla vladina Komisija čiji je zadatak predložiti najbolja rješenja s ciljem poboljšanja realizacije kapitalnog budžeta.

«Prvo je neophodno realnije planirati kapitalni budžet, odnosno, obuhvatiti projekte za koje je riješena kompletna finansijska kontrukcija, kao i sva neophodna dokumentacija. Pored toga, Vlada mora povećati broj inžinjera koji rade na projektima jer trenutno smo u situaciji da svaki od inžinjera vodi po dvadeset, pa čak i trideset projekata. Neophodno je osigurati i bolje prostorne uslove za njihov rad», rekao je glavni koordinator Vlade Brčko distrikta, Damir Bulčević.

Paralelno sa ovim aktivnostima, biće obezbijeđeno i kvalitetno softversko uvezivanje među odjeljenjima, te katastrom i gruntovnicom, kako bi svi blagovremeno i detaljno bili upoznati sa realizacijom svakog od projekata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.