RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Жена која је радила у Клиничком центру преминула од посљедица малих богиња

Жена која је радила у Клиничком центру Србије /КЦС/ преминула је од посљедица малих богиња, и то је шеста особа чија се смрт повезује са епидемијом морбила.

Жена је преминула у понедјељак, 19. фебруара, и већ дуже није радила у КЦС због хроничног обољења, јавили су београдски медији.

У Србији је од октобра, укључујући простор у надлежности Завода за јавно здравље Косовска Митровица, регистровано укупно 2.398 обољелих од малих богиња, саопштено је из Института “Милан Јовановић Батут”.

Најмлађа обољела особа је беба од само 15 дана, а најстарија има 65 година, док је највећи број обољелих има мање од пет и више од 30 година.

Већина обољелих /94 одсто/ је невакцинисана, непотпуно вакцинисана или непознатог вакциналног статуса. Од укупног броја обољелих, 33 одсто је било хоспитализовано или је хоспитализација у току.

Министар здравља Србије Златибор Лоначар рекао је 16. фебруара да је до тог дана биле регистроване 2.222 особе обољеле од малих богиња, а да их је пет умрло.

Лончар је тада навео да су се теже компликације, попут упале плућа, појавиле код 268 пацијената.

Он је истакао да у Србији има више од 30.000 дјеце која још нису вакцинисана.

Извор: http://www.srna.rs/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.