RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Povećani troškovi održavanja, pređena kilometraža i potrošnja goriva voznog parka

U registru Pododjela za održavanje vozila, kojem pripadaju vozila Vlade, Skupštine i drugih važnih institucija Distrikta, trenutno se nalazi 473 vozila, od kojih je 289 aktivno.

Šef Službe za održavanje voznog parka Radoslav Kojić, istakao je da iako se vozni park obnavlja svake godine, da mu je prosječna starost velika.

„Samo prošle godine registrovali smo 30 novih putničkih motornih vozila od kojih su šest vozila donacija, a za potrebe Pisarnice je nabavljeno pet novih motocikala“, naglasio je Kojić.

Prema njegovim riječima, troškovi održavanja voznog parka prošle godine su iznosili oko 300.000 maraka, što je povećanje u odnosu na 2016. godinu.

„Prošle godine vozni park Vlade i drugih institucija prešao je preko milion i 300 hiljada kilometara, a što se tiče goriva potrošeno je 357.000 maraka, odnosno 178. 000 litara dizela i 54.000 litara motornog benzina, što je isto veća potrošnja u odnosu na 2016. godinu“, istakao je Kojić.

Prema njegovim riječima,  trenutno ima i oko 50 otpisanih vozila.

Podsjetio je da su sva vozila, osim šefovskih, 2013. godine obilježena, a o tome da li je neko sankcioniran zbog korištenje vozila van službenih potreba, kako je kazao, nema informacija jer su mjere kojima se sankcionišu počinioci takvih djela u nadležnosti šefova odjela.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.