RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Koalicija u Distriktu otvorena za proširivanje parlamentarne većine

Potpisivanjem Platforme, vladajuća koalicija u Distriktu potvrdila je zajedništvo do kraja mandata, uz redefinisanje strateških ciljeva, te otvorenost za sve one koji, kako se navodi, istinski podržavanju njihovu realizaciju, da postanu dio parlamentarne većine.

Platformom se decidno određuju rokovi i izvršioci, a nije neobično da vladajuća koalicija tokom svog mandata redefiniše strateške ciljeve, ili kroz niz konkretnih mjera, izvršilaca i rokova, ubrza njihovo provođenje.

«Potpisima na ovu Platformu svih partnera potvrđujemo da ostajemo zajedno, uz detaljno precizirane rokova, za kvalitetniju i ekspeditivniju javnu upravu. To podrazumijeva i našu ambiciju da, kroz promjene Statuta, osiguramo vraćanje Odjeljenja za finansije unutar Vlade, zatim prekompoziciju Pravosudne komisije u Odjeljenje za pravdu. Tu je i ubrzavanje realizacije kapitalnih projekata, ali i bolja sinhronizacija izrade prostorno-planske dokumentacije, u skladu za potrebama privrede, a što podrazumijeva i donošenje Zakona o industrijskim zonama», rekao je nakon potpisivanja Platfome, predsjednik brčanske Skupštine, Esed Kadrić.

Prioritet prioriteta, precizirano je u Platformi, jeste usvojiti budžet za tekuću godinu, do kraja ovog mjeseca.

Inače, potpisnici Platforme, čvrsto vjeruju da ovakvim pristupom, širom otvaraju vrata svima koji pronalaze zajedničke ciljeve unutar Platforme, da im se pridruže, te postanu dio parlamentarne većine u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.