RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

District team snima amaterski dokumentarni film o suživotu u Brčkom

District team snima amaterski dokumentarni film o suživotu u Brčkom koji će biti premijerno prikazan u maju ove godine. Film ima za cilj da pokaže kako mladi kroz umjetnost mogu da prave promjene i koliko je bitno da mladi rade na izgradnji mira i suživota u Bosni u Hercegovini.

U filmu su učestovala tri ratna veterana sa tri zaraćene strane iz proteklog rata, hip hop umjetnici Finti, Cap One, Frenkie i slobodni umjetnici iz Brčkog koje predvodi Lazar Borišev.

Tokom samog projekta došli su i na ideju crtanja murala u gradu.

“Odlučili smo uraditi nešto novo u Brčkom, ostaviti poklon gradu i mjesto koje mogu posjetiti i turisti. Pavle Vujisić, Mustafa Nadarević i Boris Dvornik ličnosti su koje zasigurno zaslužuju ovakve i slične geste. Glumci uz čije filmove su mnoge generacije odrasle i koje odrastaju još uvijek. Brčko treba ovakve projekte, uvjerili smo velikim brojem pozitivnih reakcija i građana koji su se uključili u naš rad. Na nama mladima je gradimo Bosnu i Hercegovinu boljim mjestom za život, ustani i nešto radi, ništa neće doći samo”, poručuje Mirsad Zahirović  tim lider District team-a.

Članovi Distric Team-a zahvalili su se svojim prijateljima iz Eš Gerile koji su zaslužni za crtanje murala, zatim Vladi Brčko distrikta BiH, gradonačelniku Siniši Miliću, Policiji Brčko distrikta, JP “Komunalno”, Proni centru za omladinski razvoj, lokalnom timu Asocijacije srednjoškolaca, ugostiteljskim objektima „Ženski most“ i „Afko“, KUD-u „Plavi Safir“ i svim ostalima koji su pomogli u organizaciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.