RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Kradljivci drva teško povrijedili vlasnika šume

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lica čiji su inicijali M.L. /47/ sa područja opštine Brod i Z.M. /49/ iz Dervente uhapšena su zbog osnova sumnje da su nanijeli teške tjelesne povrede vlasniku šume iz Broda koji ih je zatekao u bespravnoj sječi, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Iz policije navode da je oštećeni u svojoj privatnoj šumi u blizini porodične kuće uočio lica kako bespravno sijeku drvne sortimente, a nakon što je otišao na lice mjesta, nanesene su mu teške tjelesne povrede.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Brod on je prevezen u Dom zdravlja u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na liječenju.

Osumnjičene su slobode lišili službenici Policijske stanice Brod zajedno sa policijskim službenicima Jedinice za podršku Policijske uprave Doboj.

Protiv lica M.L. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo teška tjelesna povreda.

Izvor: http://www.srna.rs/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.