RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policajci i prijatelji IPA-e danas darovali krv

Nakon nekoliko edukativnih i sportskih događaja, “Dani IPA-e u Brčkom 2018” danas su nastavljeni akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u brčanskoj Bolnici. Akciji se pridružilo preko 20 policajaca i prijatelja Internacionalne policijske asocijacije, Regionalnog kluba Distrikta. 

Zahvaljujući velikom odzivu policajaca i prijatelja IPA-e, zalihe krve u Zdravstvenom centru Brčko distrikta danas su popunjene. Hajrudinu Begiću (56) ovo je osamdeseti put da daje krv, dok je njegovom mlađem kolegi Fuadu Zečiću to dvadeseti put. Obojica su mišljanje da krv treba darovati prvenstveno radi drugih, ali i radi sebe, jer pomažući drugima pospješujemo i svoje zdravlje.

Šefica brčanske Transfuziologije prim. dr. Azrija Pašalić kaže da im najčešće nedostaje nulta krvna grupa, te da su zahvaljujući današnjim darivateljima, rezerve krvi obnovljene. Ona je, također, podsjetila na nedavnu akciju u mjesnoj zajednici Bijeljinska Cesta, te najavila narednu, koja će u subotu, 12.04.2018.godine, biti organizirana u mjesnoj zajednici Gornji Rahić.

Ovom i proteklim aktivnostima u okviru manifestacije “Dani IPA-e u Brčkom 2018” zadovoljan je i predsjednik Regionalnog IPA kluba Distrikta, Milan Nikolić.

“Ovo je prilika da se približimo građanima, te da im pokažemo da policija, osim svojih redovnih aktivnosti, i na drugi način može pomoći građanima”, izjavio je Nikolić.

Dani IPA-e nastavljaju sutra književnom večeri kada će biti upriličene dvije promocije knjiga članova ove jedinstvene policijske asocijacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.