RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Odbojkaški klub “Mladost Brčko” osvojio petu titulu šampiona BiH

Odbojkaši brčanske “Mladosti” petu godinu za redom osvajaju titulu Šampiona BiH. Tribine dvije večeri u dvorani brčanske Gimnazije bile su ispunjene domaćim i navijačima iz Bijeljine koji su svojim bodrenjem željeli pomoći ekipama “Mladosti” i “Radnika”.

“Radnik” je u Bijeljini pobijedio “Mladost” 3 : 1 i kod Brčaka rasplamsao želju za dokazivanjem tko je bolji. Trebalo je “Mladosti” pobijediti dvije utakmice da stane na pobjednički tron. “Mladosti” je to uspjelo u Brčkom obje pobjede sa po 3 : 0.

“Ovim smo dokazali da smo najbolja ekipa u BiH i da se rad u proteklih godinu dana isplatio. Ekipi “Radnika” čestitke na fer i sportskoj borbi kao i publici iz oba grada koja je stvorila atmosferu dostojnu navijanja svojim miljenicima. Ekipa ide na zaslužen odmor jer je sezona bila duga i to im treba“, rekao je Branko Mišić, trener.

Ekipa je nastupila u sastavu: Mladen Lukić, Eldar Trakić, Jovan Čendić, Radoslav Janjić, Mirza Keserović, Azur Eminović, Saša Zimonjić, Žarko Kisić, TihomirDajić, Almir Čolo, Andrija Divljan, Adi Osmanović. Treneri: Branko Mišić i Damir Simikić. Predsjednik kluba Zoran Kokanović, Mirsad Keserović, sportski direktor.

Na prigodnoj svečanosti veliki pokal primio je kapetan ekipe Saša Zimonjić koji mu je uručio Alija Fatić, predsjednik OS BiH,a Zoran Kokanović, predsjednik “Mladosti” je uručio srebrne medalje igračima i stručnom štabu “Radnika”, a Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta je uručio zlatne medalje ekipi “Mladosti”.

Za novinare je izjavio: „Uspjeh “Mladosti” i ŽOK “Bimal-Jedinstvo” su upotpunili uspjeh odbojkaškog sporta u Brčkom. Odbojka jeste brčanski brend. Mi se trudimo u okviru svojih mogućnosti da ulažemo u ovaj sport. Ovakvi rezultati nas tjeraju da to činimo i da odbojku održimo na tom nivou, da ga unaprijedimo, jer dolaze ekipe iz Europe u naš grad.“

Za ekipu “Mladosti” su igrali: Mladen Lukić, Eldar Trakić, Jovan Čendić, Radoslav Janjić, Mirza Keserović, Azur Eminović, Saša Zimonjić, Žarko Kisić, Tihomir Gajić, Almir Čolo, Andrija Divljan, Adi Osmanović. Treneri: Branko Mišić i Damir Simikić.

Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.