RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Коалиција СДС-НДП ће сутра тражити да се расправља о смјени градоначелника Милића

Неколико посланика у брчанском парламенту из Коалиције СДС-НДП сутра ће затражити да се у дневни ред скупштинског засједања уврсти расправа о смјени градоначелника Синише Милића који је на ову функцију изабран 2016. године као члан СНСД-а, сазнаје Срна из добро обавијештених извора у Скупштини Брчко дистрикта.

Уколико се то деси, то ће означити крај десетогодишње сарадње двије најјаче српске странке у Дистикту.

Извор Срне у брчанској скупштини нагласио је да је “на избацивању СНСД-а из власти инсистирао повјереник СДС-а у овом граду Младен Босић, иако се значајан број чланова руководства СДС-а у Брчком противи таквој одлуци јер ће она угрозити позицију српског народа у дистрикту”.

Међутим, исти извор тврди да је “још нејасно да ли ће сви посланици из ове коалиције дићи руку за смјену српског градоначелника и тако понијети епитет ‘српских издајника’, како се при самој помисли на овакав сценарио у српској јавности квалификује такав потез”.

Додатну препреку реализацији оваквог плана, каже он, представља и сарадња СП и СНСД-а на нивоу Српске, али и колебање ПДП-овог посланика Синише Голића.

Уколико се, ипак, деси жељени сценарио у опозицији би се из актуелне већине поред СНСД-а нашао и ХДЗ.

Према тврдњама извора Срне, новог градоначелника Брчко дистрикта повјереник СДС-а у Брчком Младен Босић планира да тражи између Родослава Богичевића или Ненада Којића који су посланици НДП-а у брчанском парламенту.

Њих је иначе прије шест година управо Босић избацио из СДС-а и то након унутарстраначких избора на којима је Радослав Богичевић био изабран за предсједника Општинског одбора СДС-а у Брчком.

Највећи број српских шефовских мјеста у брчанској влади држи управо кадар ове коалиције.

Упућени у политичка збивања у Брчком наглашавају да се Босић на овај потез одлучио како би покушао да побољша, како кажу, катастрофално стање у брчанском СДС-у, али и властити веома пољуљани рејтинг у СДС-у.

Од градоначелника Синише Милића нисмо успјели добити коментар у вези са најављеним потезом повјереника Босића, јер није одговарао на телефонске позиве Срне.

Извор: http://www.srna.rs/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.