RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Ispred crnogorske Vlade danas protest zbog ranjavanja novinarke

Novinari, aktivisti i građani okupiće se danas u Podgorici u znak protesta zbog oružanog napada na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić.

Okupljanje je planirano u 11.00 časova ispred zgrade Vlade Crne Gore.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović osudio je sinoćnji oružani napad na novinarku Oliveru Lakić, ističući da je to napad na slobodu medija koja je jedan od važnih temelja demokratskog društva.

“Predsjednik očekuje efikasnu istragu kojom će se otkriti izvršioci i eventualni nalogodavci uz njihovo najstrože kažnjavanje”, saopšteno je jutros iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković najoštrije je osudio oružani napad na Lakićevu koja je sinoć oko 21.00 čas u centru Podgorice ranjena u nogu hicem iz pištolja.

“Od nadležnih zahtijevam brzu i efikasnu istragu kojom će biti otkriveni motivi napada, napadači, eventualni saučesnici i nalogodavci”, rekao je Marković, objavljeno je iz crnogorske Vlade.

Crnogorski ministar policije Mevludin Nuhodžić istakao je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se istraže motivi, te pronađu i procesuiraju izvršioci brutalnog napada na Lakićevu.

“Ostajemo privrženi zaštiti slobode medija i bezbjednosti novinara kao jedne od najvažnijih vrijednosti svakog demokratskog društva”, rekao je Nuhodžić.

Direktor nezavisnog dnevnika “Vijesti” Željko Ivanović poručio je da se ovaj slučaj ne smije završiti kao prethodna 24 napada na novinare.

Crnogorski vrhovni državni tužilac Ivica Stanković rekao je da će Tužilaštvo, u koordinaciji sa Upravom policije, učiniti sve da se otkriju počinioci ovog krivičnog djela.

Uprava policije MUP-a Crne Gore saopštila je da će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje, u koordinaciji sa tužilaštvom, da bi taj događaj u potpunosti bio rasvijetljen.

“Sinoć oko 21.00 čas došlo je do upotrebe vatrenog oružja u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici u kojem je povredu zadobila novinarka Olivera Lakić. Policija je, odmah po prijavi, preduzele mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja događaja”, navodi se u saopštenju crnogorske Uprave policije.

Izvor: http://www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.