RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Završena Deveta smotra učenika pobjednika

U Brčkom je danas održana završna manifestacija dodjele diploma učenicima osnovnih škola Distrikta – pobjednicima na natjecanju u znanju, tehnici i sportu. Ekipa odbojkašica Prve osnovne škole osigurala je sebi plasman na Balkanskom natjecanju školskog sporta u Skoplju. 

Smotra učenika pobjednika, deveta po redu, održala se u prepunom Domu kulture, a prisutvovali su joj predstavnici Odjela za obrazovanje, ravnatelji,nastavnici i učenici brčanskih škola. Šef Odjela za obrazovanje Senad Osmanović, uručio je 44 diplome učenicima pobjednicima i njihovim mentorima, čestitajući im na ostvarenim rezultatima .

Šefica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić izjavila je da jе  sudjelovalo 1.156 učenika osnovnih škola, od kojih najviše iz sportskih disciplina. Posebno je naglasila da su učenice odbojkaške sekcije Prve osnovne škole ostvarili zavidne rezultate, što im je omogućilo učešće na Balkanskom natjecanju školskog sporta  u Skoplju od 7. do 11. lipnja 2018. godine.

Učenici su se tijekom školske godine natjecali u više disciplina iz maternjih jezika, engleskog jezika, zemljopisa, fizike, matematike, biologije, tehničkog obrazovanja, katoličke, pravoslavne i islamske vjeronauke, prometnog odgoja, građanskog obrazovanja, glazbe, te odbojke, nogometa, košarke, rukometa i atletike.

U okviru programa nastupili su zborovi Gimnazije Brčko distrikta BiH, Četvrte osnovne škole i Osnovne muzičke škole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.