RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Plesni spektakl u Brčkom za manje od mjesec dana

Plesni klub „Mambo“ Brčko u subotu 9. juna 2018. godine organizuje plesni spektakl „World Dance Sport Federation WORLD OPEN“ u latino američkim i standardnim plesovima. Riječ je o najvišoj kategoriji turnira iz kalendara Svjetske sportske plesne federacije (WDSF) i biće to najveći sportski dogadjaj ikada održan u Brčkom, kao i jedan od najvećih i najznačajnijih dogadjaja ikada održanih u Bosni i Hercegovini.

Ovo je izuzetna čast za naš grad, poručuju iz kluba „Mambo“, koji se izborio da Brčko bude domaćin zvaničnog turnira iz najveće kategorije WDSF-a.

„Kada se nadjete rame uz rame sa gradovima kao što su Moskva, Peking, Pariz, Rim, Tokio, Toronto, Štutgart, Ankara, Varšava, Beč i drugim svjetskim metropolama, tek onda vidite kakvu čast i značaj organizacijom jednog ovakvog događaja dobija naš grad i država“, kažu u plesnom klubu „Mambo“ Brčko.

Brčko će 9. juna ugostiti najbolje sportsko – plesne parove na svijetu, iz više od 25 država, koji će se boriti za prestižnu titulu pobjednika WDSF WORLD OPEN BRČKO CHAMPIONSHIP 2018.

„Biće ovo zasigurno najveći i najznačajniji sportski događaj ikada održan u Brčkom, i jedan od najvećih sportskih događaja u BiH,  koji će pronijeti, nadamo se, dobar glas o našem gradu i državi širom svijeta. Očekuje se dolazak oko 2.000 učesnika iz Austrije, Bugarske, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Grčke, Makedonije, Mađarske, Mongolije, Norveške, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Švajcarske, Turske, Španije, Azerbejdžana,Srbije, Holandije, Gruzije, Portugalije, Kipra, Irske i drugih država“, kažu u klubu „Mambo“.

Organizator ovog velikog međunarodnog sportskog događaja, plesni klub „Mambo“ Brčko, poziva sve građane Brčko distrikta BiH i šire da u subotu 09. juna tačno u 19h ispune dvoranu brčanske Gimnazije do poslednjeg mjesta i prepuste se uživanju u čarima najljepšeg dvoranskog sporta na svijetu.

Ono što u klubu „Mambo“ posebno ističu jeste da, iako se ulaz na ovakve događaje širom svijeta naplaćuje više desetina evra, pa čak i stotina, ulaz u dvoranu brčanske Gimnazije biće besplatan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.