RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Posjeta učenika Poljoprivredne škole Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“

Nastavljajući dugogodišnju dobru saradnju između Poljoprivredne i medicinske škole i JP „Komunalno Brčko“, juče su učenici drugog razreda Poljoprivredne škole – smijer ekološki tehničar, boravili u posjeti Radnoj jedinici Čistoća, sa ciljem da saznaju više o ekološkim aspektima rada i poslovanja preduzeća.

Riječ je o praktičnom dijelu nastave, za koji se profesori trude da bude raznovrsniji i obimniji, te da đaci saznaju više o praktičnoj strani aktivnosti o kojima uče u knjigama.

Predstavnici preduzeća upoznali su srednjoškolce sa radom, organizacijom, djelatnostima i aktivnostima preduzeća, a posebno o upravljanju otpadom, održavanju deponije, uređenju gradskog zelenila, primjeni Sistema za upravljanje zaštitom životne sredine u skladu sa ISO 9001:2015, koji tretira uticaj aktivnosti preduzeća na životnu sredinu.

Đake su interesovale i aktivnosti koje međunarodne institucije provode u našem gradu i državi sa ciljem unapređenja procesa zbrinjavanja čvrstog otpada, što bi trebalo u budućnosti da dobije i svoju primjenu.

Ovom prilikom naglašena je i važnost stvaranja zdravih navika i integrisanog učestvovanja u brizi i njezi životne okoline kao preduslova za prosperitetnu i održivu sredinu.

Druženje je završilo šetnjom i obilaskom tek zasađenih cvjetnih gredica na Trgu Mladih, te zajedničkom fotografijom ispred zgrade Vijećnice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.