RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tokom ljetnog raspusta seminari za prosvjetne radnike

Pedagoška institucija Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrika BiH od 23. do 27. juna, prema Planu stručnog usavršavanja, organizovaće pet seminara za oko 150 prosvjetnih djelatnika.

„Organizirali smo seminar za pedagoge, nastavnike razredne nastave i sve direktore i pomoćnike direktora osnovnih škola na temu „Značaj predškolskog odgoja i obrazovanja“. Zatim seminar za sve nastavnike fizike na temu “Primjena računala u nastavi fizike” i  seminar za sve nastavnike geografije na temu “Gospodarstvo u BIH. “Dokimološki problemi vrednovanja učeničkih postignuća u razrednoj nastavi” tema je semninara za sve nastavnike razredne nastave, dok je “Primjena VBA” tema seminara za sve nastavnike informatike” , precizirala je Ivana Krezić, stručna savjetnica za profesionalni razvoj, edukaciju i certifikaciju u ovoj instituciji.

Dodala je da će pored ovih seminara Pedagoške institucije, u organizaciji Društva za međunarodnu saradnju biti održan seminar-projekt o potpori obrazovanja odraslih.

„Još uvijek nemamo zakon koji regulira to područje, međutim događaju se slučajevi da odrasle osobe žele steći osnovno obrazovanje.U taj projekt uključeno je 20 ljudi, prvenstveno svi stručni savjetnici Pedagoške institucije, a ostali sudionici su naši prosvjetni djelatnici različitih profila iz svih osnovnih škola. Cjelokupan seminar obuhvata pet modula, a trebao bi biti okončan u prosincu ove godine. Ovim bi stvorili pretpostavke da naši kadrovi budu andragoški kompetentniji za naknadno stjecanje obrazovanja odraslih“, istakla je Krezić.

Krezić je naglasila da su sveukupni troškovi održavanja ovih seminara oko 4. 000 maraka, te da su prema programu planirani seminari i za drugu polovinu augusta ove godine.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.