RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Grupa mladih iz Egipta i Cipra u Brčkom

PRONI Centar za omladinski razvoj Brčko je  u  okviru projekata “Kultura različitosti, ugostio grupu mladih iz Egipta i Kipra koji su  tokom dana osim učešća   na prezentaciju o kulturi različitosti obišli  kulturno historijske  znamenitosti Brčko distrikta BiH.

Kultura različitosti je projekt koji se implementira na području BiH, Kipra i Egipta i ima za cilj omogućiti razmjenu iskustava mladih u promicanju mirnog suživota, interkulturalnog  dijaloga i raznolikosti u pojedinim multikulturalnim sredinama iz kojih mladi dolaze.

Od  decembra  prošle godine  od  kako  se  realizuje projekt je stvorio   neformalnu mrežu obrazovanih i kvalificiranih mladih ljudi iz različitih kultura, tačnije  gradova i zemalja koji rade na promociji saradnje, tolerancije, ljudskih prava, mira i multikulturalizma.

Nositelj projekta je PRONI Centar za omladinski razvoj sa partnerima iz Cipra i Egipta a  finacira ga  Anna Lindh Fondacija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.