RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Damjan Kaurinović i dalje predsjednik Apelacionog suda u Brčkom

Visoki sudski i tužilački savjet  BiH (VSTS BiH) donio je na dvodnevnoj sjednici odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH, saopšeno je danas iz ove institucije.

Pored nekoliko imenovanja na pravosudne funkcije u RS i Federaciji BiH, na  nivou Brčko Distrikta BiH na poziciju predsjednika Apelacionog suda Distrikta imenovan je Damjan Kaurinović.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, kako je saopšteno, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Osim novoimenovanog zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona koji će na dužnost stupiti 1.augusta 2014. godine, ostali novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost stupaju 1. jula 2014. godine.

Izvor: VSTS

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.