RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Влада дала зелено свјетло на измјене Закона о висини стопе затезне камате

Влада дистрикта Брчко данас је одобрила нацрт Закона о измјенама и допунама Закона о висини стопе затезне камате.

Мато Лучић, директор Дирекције за финансије, која је и предлагач измјена овог закона, каже да је Закон о затезној камати дуго био на снази и претпоставља да се на сва дуговања дневно обарчунава камата од 0,03 одсто.

„Основне измјене овог закона су да износ камате не може прећи износ дуга, а што је у складу и са ентитетским законима“, каже Лучић.

Овај закон биће упућен у Скупштину на усвајање.

Након исцрпне расправе на 41. редовној сједници Владе, на дораду са предложеним допунама од стране Владе, је враћен Закон о измјени и допуни Закона о јавној имовини у Брчко дистрикту.

Дијана Глишић, директорица Канцеларије за јавну имовину каже да се предложена измјена тиче закупа јавних површина у сврху постављања објеката привременог карактера.

„На инсистирање појединих чланова Владе, Канцеларија ће предложену нову допуну закона која ће сада укључивати, и на сједници Владе, изнесене приједлоге. Ради се о могућности продужења закупа на дужи временски период на основу ранијег уговора о закупу пословног простора”, истакла је Глишић.

Након ове тачке дневног реда сједница Владе је прекинута, а њен наставак услиједиће наредних дана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.