RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zasjedanje obilježile “pauze”

Prijepodnevni rad brčanskog Parlamenta obilježile su brojne pauze, a između toga usvojena su dva amandmana na Zakon o visokom obrazovanju i to bez prisustva dovoljnog broja zastupnika sa afirmativnim glasovima.

«Skupština treba da funkcioniše u interesu svih građana i nisam u situaciji da mogu tolerisati opstrukcije od strane zastupnika HSS-a koji se pojave na jednom broju tačaka, a onda napuste zasjedanje bez ikakvog obrazloženje, ugrožavajući usvajanje amandmana odnosno Zakona o visokom obrazovanju», rekao je predsjednik parlamenta Esed Kadrić, dodavši da rad Skupštine nije i ne može biti upitan jer ni jedan zastupnik ne može i ne treba da blokira rad parlamenta.

Zastupnici iz reda HSS bili su kategorični u stavu da su oni na zasjedanje došli da rada, te da su spremni na korektnu saradnju sa svima. «Ako smo potrebni parlamentarnoj većini, mi smo tu i ne treba da nas traže i izbjegavaju, a ako nas ne žele neka to otvoreno saopšte», rekao je predsjednik ovdašnjeg HSS-a i zastupnik u parlamentu Distrikta, Ivan Krndelj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.