RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Komunalno preduzeće upriličilo treću izložbu pasa mješanaca

Nadležni iz Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” upriličili su danas u Gradskom parku treću izložbu pasa mješanaca odnosno pasa bez pedigrea.

Riječ je o izložbi koju je, u okviru 14. Državne izložbe pasa, organizovao Kinološki savez Brčko distrikta.

Jelena Lugonja – Kisić, koordinatorka za odnose sa potrošačima u komunalnom preduzeću je istakla da je izložba ubuhvatila kategorije malih, srednjih i velikih pasa težine od pet do deset, deset do 15 i više od 15 kilograma gdje je svaka od navedenih kategorija osvojila po tri pobjednička mjesta.

“Nagrade su pehari za prva dva mjesta i zahvalnice, a već treću godinu smo omogućili vlasnicima čiji psi nisu rasni da pokažu da i oni imaju njegovane, uredne i socijalizovane pse koji se lijepo ponašaju prema drugim psima, a i prema ljudima. S obzirom da komunalno preduzeće upravlja Azilom za zbrinjavanje pasa, na ovoj izložbi smo željeli pokazati da su i psi iz Azila prošli dobru obuku, te da su socijalizovani. Neki od njih su učestvovali na izložbi i osvojili nagrade što nam je posebno drago”, trekla je koordinatorka Lugonja – Kisić, koja je pozvala sve one koji žele da udome psa da ih dovedu u Azil.

Psi dječaka Alena Hadžića i Stefana Mitrovića iz Brčkog osvojili su drugo mjesto na izložbi uz zahvalnicu i pehar, a ponosni mladi vlasnici ističu da im je bilo zadovoljstvo učestvovati, te da će se i naredne godine prijaviti za izložbu. U gradskom parku je istovremeno, u organizaciji Kinološkog saveza Brčko distrikta, održana i 14. Državna izložba pasa svih rasa, čiji predsjednik Asim Midžić kaže da je prijavljeno 200, ali da je učešće uzelo do 90 odsto pasa među kojima je 67 rasa ocijenjenih u deset kategorija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.