RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Odrađeno oko 90% posla sanacije stanja u Vučilovcu i Krepšiću

„Što se tiče poplavljenih dijelova Brčkog, odnosno Vučilovca i Krepšića, Vlada Brčko Distrikta je odradila odvoz krupnog otpada i trenutno se još odvozi otpad sa nasipa, odnosno vreće pijeska i naplavine. Vrlo bitno je reći da stanovnici Vučilovca koji imaju objekte tamo su dužni ta fina čišćenja da obave, ali ne samo stanovnici Vučilovca nego i svi stanovnici grada“, kazao je danas na nastavku vanredne sjednice Vlade Brčko Distrikta Uroš Vojnović, šef Odjela za javnu sigurnost. U slučaju da se radi o starim i nemoćnim ljudima koji žive sami a nemaju komšiluk koji im žele pomoći, mi bismo tu, eventualno, intervenisali, dodao je Vojnović.
Mi smo kuće u Vučilovcu, mislim u 90% slučajeva, grubo očistili- što jakim šmrkovima, što aparatima za pranje automobila i sledeća faza je tzv. fino čišćenje, skidanje jupola, zidnih obloga, a čak dobrim dijelom i podova i podnih obloga, opet smo mi to očistili, ali sad ima onaj dio koji se treba fino očistiti, a Javno zdravstvo dolazi i dezinfikuje sve, napomenuo je Vojnović.
„Što se tiče ove prve faze saniranja mi smo odradili negdje oko 90% posla. Ono što je neko moje lično viđenje je da je ovo mnogo lakši posao od onog koji nas očekuje. Pred nama su teške odluke, pred nama su i načini kako ćemo finansirati određene projekte i ja i dalje mislim da je lakši dio posla iza nas.“, kazao je još Uroš Vojnović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.