RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Sarajevo: Potpisivanje zapisnika o primopredaji medicinske opreme vrijedne oko 580.000 BAM

Ambasador Japana Hideyuki Sakamoto prisustovat će danas u Sarajevu ceremoniji potpisivanja zapisnika o primopredaji medicinske opreme obezbijeđene za Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u okviru Granta neprojektne pomoći Vlade Japana za Bosnu i Hercegovinu.

Ceremonija potpisivanja zapisnika bit će upriličena u 11.00 sati u u Zgradi prijateljstva BiH i Grčke, na 17 spratu.

U okviru Granta neprojektne pomoći, Vlada Japana je obezbijedila oko 580 hiljada BAM za nabavku medicinske opreme, kao što su set hirurških instrumenata, aspiratore za hirurgiju i ginekologiju, inkubatore za bebe, dječije grijače, te ostalu opremu namijenjenu za osam zdravstvenih institucija u našoj zemlji (Bolnica “Dr. Mladen Stojanović” u Prijedoru, Kantonalna bolnica “Dr Safet Mujić” u Mostaru, Kantonalna bolnica “Dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću, Univerzitetski klinički centar Mostar, Univerzitetski klinički centar Tuzla, Univerzitetski klinički centar Sarajevo, Dom zdravlja Brčko i Bolnica u Zvorniku.

Nabavka medicinske opreme predstavlja samo jednu komponentu šireg projekta Vlade Japana, čija ukupna vrijednost iznosi približno 3.1 miliona BAM.

Pored Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa također će biti primaoci vozila za hitne slučajeve i opreme za cjevovode za pitku vodu i druge.

Planirano je i da Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u bliskoj budućnosti bude primalac hidrometeorološke opreme, saopćeno je iz Ambasade Japana u našoj zemlji.

Izvor /Foto/bhrt.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.