RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Talentovana djeca zaslužuju jaču sistemsku podršku

Aktiv žena Partije demokratskog progresa Distrikta sinoć je upriličio stručno predavanje na temu «Inkluzija darovite djece u sistemu obrazovanja», a bilo je riječi i o primjeni funkcionalne nastave kao i o iskustvima rada s djecom u obrazovnom sistemu.

«Obrazovni sistem nedovoljno prepoznaje nadarenu djecu, i prvi zadatak je sistem obrazovanja povezati sa svim drugim segmentima u društvu. Posebno je značajno osigurati dodatne edukacije svih prosvetnih radnika, koji su ključni u prepoznavanju i otvaranju perspektive za nadarenu djecu, od predškolskog do srednjeg obrazovanja» istakla je uvodničar teme profesorica Olivera Nedić.

Tema koja je odabrana je veoma važna jer na ovaj način pokušavamo ukazati na činjenicu da se nedovoljno pažnje poklanja izuzetno nadarenoj i talentovanoj djeci. Kao drušvo nismo dovoljno odgovorni, iako znamo da se upravo od ove djece može očekivati da postanu naučnici i otvaraju nove vidike i perspektive za sve nas», kazala je predsjednica Aktiva žena PDP-a Mirjana Ristanić.

Siniša Golić, prvi čovjek partiije na ovom području i zastupnik PDP-a u brčanskoj Skupštini je rekao da ovakva predavanja i predstavnicima vlasti pomažu kod sačinjavanja zakonskih preduslova za popravljanje stanja u ovoj oblasti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.