RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Пут до посла постао дио радног времена

Путници градског превоза толико често користе вријеме на путу до посла да шаљу мејлове да би то требало да се рачуна у радни дан, кажу истраживачи.

Шири приступ бежичном интернету у возовима и раширена употреба мобилних телефона продужила је радни дан, наводи се у студији Универзитета Западна Енглеска.

Студија је анализирала 5.000 путника возова на градским линијама у Лондону након што је бежични интернет постао доступнији.

Према овој студији, 54 одсто путника користе бежични интернет у возовима ради слања мејлова у вези са својим послом.

Они који иду на посао слали су мејлове у вези са послом којих их чека, док су они који су се враћали завршавали послове које нису стигли у регуларном радном времену.

У студији је анализиран утицај бежичног интернета који је побољшан у возовима од Лондона до Бирмингема и Лондона до Ајлсберија.

Показало се да је бољи интернет утицао на то да се продуже радни сати и да људи у возу користе лаптоп рачунаре и мобилне телефоне.

Ово истраживање поставило је питање о равнотежи између посла и приватног живота и да ли је здраво продужавати радни дан када људи рутински одговарају на мејлове изван редовног радног времена, наводи Би-Би-Си.

Научници постављају питање, ако је пут до посла постао практично дио тог посла, зар онда не би требало да се призна у радно вријеме.

Извор: www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.