RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Градоначелник Милић сутра у посјети Црвеном крсту

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић ће, у петак, 31.8.2018. године у 9:00 часова, обићи Црвени крст који реализује пројекте са циљем унапређења квалитета образовања у Брчком.

С обзиром да су у току припреме за нову школску годину, која почиње наредне седмице, представници Црвеног крста ће градоначелника упознати са пројектима које ће имплементирати с почетком школске године.

Ради се о сљедећим пројектима:

Превоз до школе: Црвени крст ће од почетка ове школске године почети са превозом дјеце из специјалног одјељења у III ОШ, од школе и назад. Уз подршку Владе Брчко дистрикта БиХ набављена су нова комби возила, са свом неопходном додатном опремом по највишим стандардима. Циљ ове активности је да се скрати вријеме путовања дјеце до школе, али и да се повећа квалитет времена проведеног у школи, укључујући и сам превоз. За ову сврху, Црвени крст је ангажовао посебно особље које је искусно на истим и сличним пословима, те је у консултацијама са родитељима и школом развио план рада, а све како би се активност реализовала на највиши могући начин.

Ужина за све: Пројекат који је намијењен дјеци из социјално угрожених категорија и има за циљ да се за што већи број дјеце обезбиједи оброк током њиховог боравка у школи. Од ове године, Влада Брчко дистрикта БиХ подржава овај пројекат, те ће се значајно повећати број дјеце која ће примати овакву врсту помоћи. Пројекат се имплементира по већ утврђеном плану из претходних 10 година, колико се проводи, а све уз сталну комуникацију са школама, како би најугроженијима вријеме проведено у школи било учињено пријатнијим, а самим тим се и створили предуслови за квалитетнији рад на настави.

Сандучићи у школама: Током 2014. године, у склопу пројекта „Мој град отпоран на катастрофе – мој град се спрема“, Црвени крст је у сарадњи са Владом Брчко дистрикта БиХ поставио и опремио сандучиће прве помоћи у свим основним и средњим школама на подручју Дистрикта, те у јавним обдаништима. Ове године, почиње се са реализацијом пројекта који ће провјеравати попуњеност сандучића санитетским материјалом, те такве допуне вршити минимално два пута годишње, а по потреби и чешће. У случају да се било које дијете повриједи током боравка у школи, од великог значаја је да постоји доступан исправан и адекватан санитетски материјал, а све како би се унаприједила безбједност дјеце у свим школама.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.