RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Два нова возила за дјецу са посебним потребама

Градоначелник  Брчко дистрикта Синиша Милић посјетио је данас, зједно са шефом Одјељења за образовањем Сенадом Османовићем, Црвени крст дистрикта гдје се упознао са пројектима ове хуманитарне организације који за циљ имају унапређење квалитета образовања у Брчко дистрикту, а који ће бити имплементирани с почетком школске године.

Ради се о пројектима превоза дјеце из одјељења са посебним потребама у Трећој основној школи, од школе и назад који ће од почетка школске године Црвени крст почети реализовати уз подршку Владе Брчко дистрикта.

„Уз подршку Владе Брчко дистрикта набављена су два нова комби возила, са свом неопходном додатном опремом по највишим стандардима и ово је на неки начин и примопредаја тих возила. Циљ ове активности је да се скрати вријеме путовања дјеце до школе, али и да се повећа квалитет времена проведеног у школи, укључујући и сам превоз“, истако је, овом приликом, градоначелник Милић.

Шеф Одјељења за образовање, Сенад Османовић, каже да ће поменутим возилима бити превожено 14 малишана који похађају наставу у посебном   одјељењу у Трећој основној школи.

Вида Игњић, мајка дванаестогодишње дјевојчице која ће бити превожена овим возилима истиче да је возило којим су до сада дјеца ишла у школу било  неусловно и хаварисано, без гријања и климе.

„Не могу да вјерујем да ћемо од сада имати оно што смо годинама тражили, иако сам видјела возило“, каже  Вида Игњић.

Денис Шехановић, секретар Црвеног крста у Брчком овом приликом је рекао да је за ову сврху, Црвени крст ангажовао посебно особље које је искусно на истим и сличним пословима, те је у консултацијама са родитељима и школом развио план рада, а све како би се активност реализовала на највиши могући начин.

Црвени крст ће уз подршку Владе дистрикта почетком нове школске године реализовати и пројекат Ужина за све који је намијењен дјеци из социјално угрожених категорија и има за циљ да се за што већи број дјеце обезбиједи оброк током њиховог боравка у школи.

„Од ове године, Влада Брчко дистрикта подржава овај пројекат, те ће се значајно повећати број дјеце која ће примати овакву врсту помоћи. Пројекат се имплементира по већ утврђеном плану из претходних 10 година, колико се проводи, а све уз сталну комуникацију са школама, како би најугроженијима вријеме проведено у школи било учињено пријатнијим, а самим тим се и створили предуслови за квалитетнији рад на настави“, појаснио је Шехановић.

Пројекат, Сандучићи у школама, у оквиру кога је Црвени крст у сарадњи са Владом Брчко дистрикта поставио и опремио сандучиће прве помоћи у свим основним и средњим школама на подручју Дистрикта, те у јавним обдаништима је још један пројекат ове хуманитарне организације. Ове године почиње се са реализацијом пројекта који ће провјеравати попуњеност сандучића санитетским материјалом, те такве допуне вршити минимално два пута годишње, а по потреби и чешће. У случају да се било које дијете повриједи током боравка у школи, од великог значаја је да постоји доступан исправан и адекватан санитетски материјал, а све како би се унаприједила безбиједност дјеце у свим школама.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.